social-media1

Internet i les xarxes socials funcionen les 24h del dia durant els 365 dies de l’any. Cada minut apareixen informacions que parlen sobre nosaltres a través de fòrums, webs, blocs, xarxes socials com Facebook,Twitter, Linkedin, Flickr, Youtube, Slideshare… Mentre milions de persones són ja usuaris actius a la xarxa, encara hi ha empreses, institucions o persones que no saben com incorporar Internet a les seves estratègies de comunicació o que desconeixen els seus beneficis.

Això significa que són desconeguts, deixen d’obtenir beneficis perquè no són presents als espais on hi ha els consumidors, però encara pitjor algunes empreses confien les xarxes socials a mans d’aficionats. La seva reputació online, la seva imatge queda perjudicada.

Què és la reputació online?

És l’opinió global que deixes a Internet, la imatge que coneixem quan visitem les xarxes socials, un bloc o una pàgina web. Si tenim en compte que la majoria dels consumidors es troben a la xarxa, es pot entendre la importància d’invertir esforços per millorar la reputació online.

S’ha de tenir en compte que a Internet tots som iguals. L’opinió d’un usuari pot arribar a ser igual o més important que la dels mitjans de comunicació i poden deixar en molt mal lloc la nostra marca. Cal, doncs, tenir un major control d’aquestes situacions i donar-hi una resposta immediata.

Aquesta és la meva feina, millorar la comunicació corporativa i la reputació online dels meus clients, ja siguin una empresa, una institució o una figura pública…